Zwanger

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je een eerste afspraak maken. Je hebt hier geen verwijzing van je huisarts voor nodig. De eerste afspraak vindt plaats in de achtste week van je zwangerschap. Rond 7-8 weken kan er, indien gewenst ook een afspraak voor een vroege echo gemaakt worden bij echocentrum GOUD.

Tijdens de weken van je zwangerschap, je bevalling en in je kraambed zullen wij je aanspreekpunt zijn. Ons werk is erop gericht jou en je partner te begeleiden tijdens deze spannende en leuke periode. Het doel van de controles is problemen, die zich eventueel voordoen, tijdig te ontdekken en je door te verwijzen naar de hulpverlener die jou het best kan helpen zoals een gynaecoloog, een kinderarts, huisarts of fysiotherapeut.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger

Aanmelden

Wil je je aanmelden?

Vul het inschrijfformulier in en onze assistente neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Moeders voor moeders

Moeders voor moeders

Als je tussen de 6 en 16 weken zwanger bent, dan kun je meedoen met het urine-inzamelen voor “Moeders voor moeders”. Je helpt hier andere vrouwen mee die om hormonale reden moeilijk zwanger kunnen worden.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Controles

Controles

Gedurende de zwangerschap kom je standaard tussen de 13-15 keer op controle. Tijdens deze controle geven we antwoord op je vragen, geven we informatie, wordt je bloeddruk gemeten, houden we de groei van de baby in de gaten en luisteren het hartje.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Voeding

Voeding

Gezonde voeding is altijd belangrijk, maar in de zwangerschap wordt er gevraagd daar nog net iets bewuster mee om te gaan. Ook zijn er een aantal dingen die je beter even kan laten staan zoals rauwe producten.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Leefstijl

Leefstijl

Voldoende beweging en gezond leven is belangrijk voor jou en je baby. Een gezonde leefstijl tijdens je zwangerschap staat direct verbonden met de gezondheid van je baby nu en op latere leeftijd.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Zwangerschapsklachten

Zwangerschapsklachten

“Ik heb hier last van is dat normaal?” is een vraag die wij regelmatig krijgen. Er is niet een normaal, elke zwangerschap is anders. Wel zijn er een aantal zwangerschapsklachten die meerdere mensen ervaren en zijn er tips die ervoor kunnen zorgen de klachten te verminderen.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - 22 weken prik

22 weken prik

(kinkhoest vaccinatie)

De 22 wekenprik beschermt jou en je baby tegen kinkhoest. De prik valt onder het rijksvaccinatieprogramma en kost geen geld.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Zwangerschapscursus

Zwangerschapscursus

Bevallen is net topsport, en vraagt zowel fysiek als mentaal de beste voorbereiding. Een positieve instelling en oefeningen om te kunnen ontspannen kunnen je enorm helpen bij je bevalling.  Het is vaak erg leuk en leerzaam om een zwangerschapscursus te volgen.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Voorlichtingsavonden

Voorlichtingsavonden

Tijdens de gratis voorlichtingsavonden gegeven door de verloskundige kan je in een korte tijd de nodige informatie krijgen over de bevalling, de kraamtijd en/of de borstvoeding.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Wat te regelen

Wat te regelen

Tijdens de zwangerschap moeten er veel dingen geregeld en gedaan worden. Op onze site kun je daar van alles over vinden. Hieronder eenn handig overzicht waarin je kan zien waar je wanneer aan moet denken.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Miskraam

Miskraam

Een miskraam kun je niet voorkomen. Helaas gaat niet elke zwangerschap goed. Als je denkt dat je een miskraam krijgt, kun je altijd de verloskundige bellen.

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Steph Abbott-van Groningen

Thank you so much for your help and support through my second pregnancy (and my first in the Netherlands where the system is entirely different). I was made to feel welcomed and supported throughout, despite my concerns that my poor Dutch might be a problem but it wasn't the case at all. Very thankful and appreciative that everyone made such an effort to speak to me in English when discussing mine/my daughters health and wellbeing throughout. Best wishes for the future with the expansion of your practice!

Nina Ferdinandy

Ruim 9 maanden lang ben ik super goed begeleid en geholpen door Het Kleine Wonder. Ook na de bevalling werd ik goed in de gaten gehouden, zo fijn! Ik ben alle verloskundigen onwijs dankbaar voor alle support en goede zorgen.

Leonie De Boer Butzelaar

Echt stuk voor stuk topdames! Beide mijn zwangerschappen hier begeleid mogen worden en geen moment spijt van gehad.

Brenda Pierot

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Het Kleine Wonder in team Jade. Ook al ben ik onder het ziekenhuis komen te staan nog steeds kon ik ze altijd bellen. Er werken ook echt alleen maar warme mensen die echt naar je luisteren. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik iedereen Het Kleine Wonder zal aanraden.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Logo

Welkom bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder. Een praktijk die gaat voor persoonlijke aandacht en complete zorg. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kunt voor alle controles, (pret) echo’s, bloed- en urineonderzoek. Wel zo handig alles onder 1 dak! Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis of echocentrum.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Pinterest

Bereikbaarheid

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg ’t Kleine wonder? Dat kan via het telefoonnummer: 0320-745111

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.