Zwanger

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je een eerste afspraak maken. Je hebt hier geen verwijzing van je huisarts voor nodig. De eerste afspraak vindt plaats rond de zevende week van je zwangerschap. Rond 7-8 weken kan er, indien gewenst ook een afspraak voor een vroege echo gemaakt worden bij echocentrum NOP.

Tijdens de weken van je zwangerschap, je bevalling en in je kraambed zullen wij je aanspreekpunt zijn. Ons werk is erop gericht jou en je partner te begeleiden tijdens deze spannende en leuke periode. Het doel van de controles is problemen, die zich eventueel voordoen, tijdig te ontdekken en je door te verwijzen naar de hulpverlener die jou het best kan helpen zoals een gynaecoloog, een kinderarts, huisarts of fysiotherapeut.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger

Aanmelden

Wil je je aanmelden?

Vul het inschrijfformulier in en onze assistente neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Moeders voor moeders

Moeders voor moeders

Als je tussen de 6 en 16 weken zwanger bent, dan kun je meedoen met het urine-inzamelen voor “Moeders voor moeders”. Je helpt hier andere vrouwen mee die om hormonale reden moeilijk zwanger kunnen worden.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Controles

Controles

Gedurende de zwangerschap kom je standaard tussen de 13-15 keer op controle. Tijdens deze controle geven we antwoord op je vragen, geven we informatie, wordt je bloeddruk gemeten, houden we de groei van de baby in de gaten en luisteren het hartje.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Voeding

Voeding

Gezonde voeding is altijd belangrijk, maar in de zwangerschap wordt er gevraagd daar nog net iets bewuster mee om te gaan. Ook zijn er een aantal dingen die je beter even kan laten staan zoals rauwe producten.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Leefstijl

Leefstijl

Voldoende beweging en gezond leven is belangrijk voor jou en je baby. Een gezonde leefstijl tijdens je zwangerschap staat direct verbonden met de gezondheid van je baby nu en op latere leeftijd.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Zwangerschapsklachten

Zwangerschapsklachten

“Ik heb hier last van is dat normaal?” is een vraag die wij regelmatig krijgen. Er is niet een normaal, elke zwangerschap is anders. Wel zijn er een aantal zwangerschapsklachten die meerdere mensen ervaren en zijn er tips die ervoor kunnen zorgen de klachten te verminderen.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - 22 weken prik

22 weken prik

(kinkhoest vaccinatie)

De 22 wekenprik beschermt jou en je baby tegen kinkhoest. De prik valt onder het rijksvaccinatieprogramma en kost geen geld.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Zwangerschapscursus

Zwangerschapscursus

Bevallen is net topsport, en vraagt zowel fysiek als mentaal de beste voorbereiding. Een positieve instelling en oefeningen om te kunnen ontspannen kunnen je enorm helpen bij je bevalling.  Het is vaak erg leuk en leerzaam om een zwangerschapscursus te volgen.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Voorlichtingsavonden

Voorlichtingsavonden

Tijdens de gratis voorlichtingsavonden gegeven door de verloskundige kan je in een korte tijd de nodige informatie krijgen over de bevalling, de kraamtijd en/of de borstvoeding.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Wat te regelen

Wat te regelen

Tijdens de zwangerschap moeten er veel dingen geregeld en gedaan worden. Op onze site kun je daar van alles over vinden. Hieronder eenn handig overzicht waarin je kan zien waar je wanneer aan moet denken.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Miskraam

Miskraam

Een miskraam kun je niet voorkomen. Helaas gaat niet elke zwangerschap goed. Als je denkt dat je een miskraam krijgt, kun je altijd de verloskundige bellen.

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Wat een topteam zijn jullie! Ondanks corona toch meer dan genoeg controle momenten gehad en voelde mij ook echt gehoord! dank jullie wel voor alles nog 😊

Pamela is een geweldige verloskundige met veel ervaring. Niet alleen heeft ze mij goed begeleid en geholpen nadat mijn eerste bevalling een horrorbevaling was, ook heeft ze gedurende de zwangerschap goed naar mijn wensen geluisterd en duidelijk aangegeven wat wel en niet mogelijk was, ook tijdens de bevalling. Een vrouw naar mijn hart. Veel succes met je praktijk vrouw😘

Een super fijne praktijk. We raden iedereen aan om naar het kleine wonder te gaan wanneer ze zwanger zijn. Iedereen is erg lief en zorgzaam en hebben een luisterend oor. Bedankt voor alle goede zorgen. Liefs Dave en Lian

Super vriendelijke en erg betrokken. Je kan ze altijd bellen. De controles waren altijd goed, maar ook erg gezellig. Ga zo door toppers.👍 Dus ben je opzoek naar een leuke gezellig en deskundig Verloskundige Praktijk dan moet je zeker hier zijn.💗

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Logo

Welkom bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder. Een praktijk met 2 kleine teams die gaat voor persoonlijke aandacht en complete zorg. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kunt voor alle controles, (pret) echo’s, bloed- en urineonderzoek. Wel zo handig alles onder 1 dak! Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis of echocentrum.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Pinterest

Bereikbaarheid

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg ’t Kleine wonder? Dat kan via het telefoonnummer: 0320-745111

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.