Home 9 Verloskundigenpraktijk 9 Wie zijn wij

Wie zijn wij

Welkom bij verloskundige praktijk “’t Kleine Wonder”. Bij ons vind je alle zorg omtrent geboorte onder 1 dak. Onze praktijk bestaat uit 2 kleine teams van elk 3 verloskundigen. We maken gebruik van elkaars expertise en vormen zo een sterk en divers team! Omdat bevallen in een ziekenhuis in Lelystad niet mogelijk is, zitten wij ook regelmatig in Almere of Harderwijk. Naast het kleinschalige, waarbij we elkaar leren kennen en we de tijd voor je kunnen nemen, komt ook hier het voordeel van werken in 2 teams naar voren. Wanneer de verloskundige van jouw team bezig is met een bevalling buiten Lelystad, kan een verloskundige van het andere team jou op het moment dat nodig is zien. Wij geven je zo alle persoonlijke zorg en aandacht die je nodig hebt. 

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Verloskundige team

Team Jade

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Verloskundige team Jade - Pamela

Pamela Brouwer-Beer

Over Pamela (BIG:29915927103)

Pamela is geboren en getogen in Lelystad en wist vanaf jongs af aan dat ze verloskundige wilde worden. Ze is de oprichtster van ’t Kleine Wonder, dat haar deuren opende in mei 2017 en de initiatiefneemster van Geboortezorg Lelystad.
In september 2014 werd ze voor het eerst moeder van dochter Alana en in 2016 opnieuw van zoon Otis.

Pamela wordt door cliënten omschreven als: professioneel, nuchter, liefde voor haar vak en gevoel voor humor.

Haar droom is uitgekomen: lieve collega’s, fijne cliënten, een mooie woning vlakbij de praktijk en de mogelijkheid om naast het werk, van haar mooie gezin te genieten.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Verloskundige team Jade - Jet

Jet Bruinsma

Over Jet (BIG:59922996303)

Jet is geboren en getogen in Almere. Van kinds af aan is zij al geïnteresseerd in de zwangerschap en ontwikkeling van baby’s. Zo stond ze in groep 5 met een druif, kiwi, sinaasappel en meloen voor de klas: haar spreekbeurt ging over de groei van de baby in de buik.

Cliënten omschrijven Jet als: rustig, empathisch, kundig en integer.

Als verloskundige streeft Jet naar persoonlijke begeleiding en een voor jullie goede ervaring rondom zwangerschap, geboorte en ouderschap. Nog elke keer kijkt ze met bewondering naar; de kracht van de barende vrouw, het belang van de steun van een partner en de overgang die de baby doormaakt rond de geboorte.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Verloskundige team Jade - Sandra

Sandra van Poppelen

Over Sandra (BIG:39055669603)

Sandra is begonnen als verpleegkundige en heeft daarna nog 10 jaar gewerkt als klinisch verloskundige in het ziekenhuis. Ze is moeder van een tienerdochter en tienerzoon.

Sandra wordt door cliënten omschreven als: zorgzaam, lief, kundig en enthousiast.

Naast haar werk als verloskundige geeft Sandra zwangerschapsmassages. Het masseren van zwangere vrouwen vereist speciale kennis, kennis die ze als verloskundige beheers. Dit maakt haar uniek en geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Sandra is ook geschoold in het geven van de cursus Prettig Bevallen. Deze mooie cursus bereidt stellen goed voor op de bevalling en het ouderschap.

Team Robijn

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Verloskundige team Robijn - Paulien

Paulien van den Poll – Kolkman

Over Paulien (BIG:99926204703)

Paulien is grotendeels opgegroeid in Lelystad. Hier woont zij nog steeds met haar man en twee kinderen, Mika (2012) en Julian (2014). Paulien is sinds 2021 mede-eigenaar van ’t Kleine Wonder.

Paulien wordt door cliënten omschreven als: sociaal, toegankelijk, rustig en lief

Ieder mens is uniek en Paulien vindt het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten op de wensen van de cliënt. Of een bevalling op papier perfect is of niet helemaal zoals verwacht, haar doel is nog steeds om er aan het eind van de streep met een goed gevoel op terug te kijken.

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Verloskundige team Robijn - Berdine

Berdine Dijkman

Over Berdine (BIG:19924767303)

Berdine is geboren in Zuid-Holland. Ze heeft een opleiding als verpleegkundige én verloskundige gedaan. Ondanks dat ze het verpleegkundig vak geweldig vindt, ligt haar hart binnen de verloskunde. Aanstaande ouders begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamweek is een uniek beroep!

Berdine wordt door cliënten omschreven als: empathisch, gezellig, duidelijk en zorgzaam.

Naast het in de gaten houden van ieder haar gezondheid, vindt Berdine het ook heel bijzonder om de overgang naar het ouderschap te zien en te ondersteunen. Ieder stel is daarin uniek en daar ligt voor haar de uitdaging om zich aan te passen en te kijken waar de ouders behoefte aan hebben.

Berdine is anticonceptiedeskundige. Zij schrijft alle anticonceptiemiddelen voor en zet en verwijderd zowel spiralen als het anticonceptiestaafje.

t-Kleine-Wonder-Verloskundigepraktijk-Lelystad-Verloskundige-team-Robijn-Juliëtte Wolters

Juliëtte Wolters

Over Juliëtte (BIG:29930331703)

Juliëtte is geboren en getogen in Limburg. Zij heeft vorig jaar haar opleiding als verloskundige afgerond in Maastricht. Ze vindt niets mooier, dan het begeleiden van de groei en geboorte van een klein wondertje. Juliëtte zet zwangeren en hun partners graag in hun kracht tijdens de bevalling. Iedereen is anders, iedere bevalling gaat anders, maar Juliëtte hoopt dat iedereen hier zo goed mogelijk op terug kan kijken.

Juliëtte wordt door cliënten omschreven als:
Rustig, zorgzaam, enthousiast en creatief

Het belangrijkste vindt Juliëtte dat er goed geluisterd wordt naar vragen en dat het kleine wonder een veilige omgeving is voor zwangeren en hun partners. Het gaat om de gezondheid van het hele gezin.

Assistentes

t-Kleine-Wonder-Verloskundigepraktijk-Lelystad-Verloskundige-team-Assistente-Lyndsay

Lyndsay

t-Kleine-Wonder-Verloskundigepraktijk-Lelystad-Verloskundige-team-Assistente-Romy

Romy

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Assistente Lotte

Lotte

Over de assistentes

Onze praktijkassistentes Lyndsay, Romy en Lotte zijn vaak je eerste aanspreekpunt aan de telefoon en bij het spreekuur. Ze bieden jullie een warm welkom en ondersteunen ons tijdens spreekuurdagen met afspraken maken, telefoon beantwoorden en administratieve zaken. Zij hebben, net als wij, beroepsgeheim en zij kunnen veel van je vragen al beantwoorden, zodat de verloskundigen tijd en aandacht voor je hebben tijdens de bevalling en het spreekuur. Bij spoedgevallen of persoonlijke vragen zullen ze uiteraard altijd doorverwijzen naar de verloskundige.

Waarneemsters

We streven er naar geen waarneemsters (verloskundigen buiten onze praktijk) nodig te hebben. Vakanties en scholingen lossen wij in de regel onderling op. In vakanties kan het dus zijn dat je iemand van het andere team tegen komt. Omdat wij allemaal in één systeem werken en zeer regelmatig met het hele team overleg hebben, zijn we allemaal goed op de hoogte, dit komt ten goede van de kwaliteit zorg.

Stagiaires

Wij vinden het belangrijk dat er op een hoog niveau nieuwe verloskundigen opgeleid worden. Verloskunde is een vak wat erg praktijkgericht is en waarbij je veel vaardigheden ‘in de praktijk’ moet leren. Afwisselend hebben wij daarom verloskundigen in opleiding in onze praktijk. Zij zijn altijd aan een (of meerdere) verloskundige(n) gekoppeld en kunnen aanwezig zijn bij je zwangerschapscontrole, bevalling en/of kraamvisite. Wij vinden het leuk om ons steentje bij te dragen aan de toekomstige verloskundigen en het helpt ons om scherp te zijn en onze kennis up to dat te houden.

Zwanger zijn en bevallen zijn bijzondere ervaringen. Het kan zijn dat je liever alleen de verloskundige ziet. Je kunt dit op elk moment aangeven. We zullen hier dan rekening mee houden.

Spreekuren

Bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder zijn geen vaste spreekuurtijden of dagen ingepland. De tijden verschillen per week, zodat er rekening gehouden kan worden met elke zwangere. Wij doen spreekuur van maandag t/m vrijdag in de ochtend, middag én avond. Het weekend kan bij uitzondering op verzoek. 

Hoe gaan wij om met uw privacy?

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit is een Europese wet die (in het kort) als doel de bescherming van persoonsgegevens heeft. Op grond van deze wet heeft onze praktijk bepaalde plichten omdat we persoonsgegevens verwerken en heeft de persoon van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast de AVG zijn er specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg (Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst, WGBO).

In ons privacyreglement is uitgebreide informatie te vinden hoe wij omgaan met privacy en persoonsgegevens. Ook is hier een aanvraagformulier voor het opvragen van medische gegevens te vinden, mocht je gegevens bij ons in de praktijk willen opvragen.

Klachtenregeling

Het is van belang dat de zorg die ’t Kleine Wonder verleend naar wens verloopt. Mocht er een situatie zijn voorgevallen waarin je niet tevreden bent over de zorg die verleend is, dan stellen wij het op prijs als dit bespreekbaar gemaakt wordt. Wij zullen ons best doen om vervolgens het probleem op te lossen.

Mocht er zich onverhoopt een situatie voordoen waar je er niet met de verloskundigen uit komt, dan kun je een klachtenfunctionaris inschakelen; via klachtverloskunde.nl

’t Kleine Wonder probeert, eventueel samen met de klachtenfunctionaris, je klacht binnen zes weken af te handelen. Binnen deze periode ontvang je van ons bericht wat we hebben gedaan met jouw klacht.

Als je er met ’t Kleine Wonder en de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uit komt, kun je je klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze onafhankelijke instantie onderzoekt en beoordeelt of je klacht gegrond is. Zij doet hierover een bindende uitspraak.

Kijk voor meer informatie op de website van de Geschilleninstantie Verloskunde.

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Steph Abbott-van Groningen

Thank you so much for your help and support through my second pregnancy (and my first in the Netherlands where the system is entirely different). I was made to feel welcomed and supported throughout, despite my concerns that my poor Dutch might be a problem but it wasn't the case at all. Very thankful and appreciative that everyone made such an effort to speak to me in English when discussing mine/my daughters health and wellbeing throughout. Best wishes for the future with the expansion of your practice!

Nina Ferdinandy

Ruim 9 maanden lang ben ik super goed begeleid en geholpen door Het Kleine Wonder. Ook na de bevalling werd ik goed in de gaten gehouden, zo fijn! Ik ben alle verloskundigen onwijs dankbaar voor alle support en goede zorgen.

Leonie De Boer Butzelaar

Echt stuk voor stuk topdames! Beide mijn zwangerschappen hier begeleid mogen worden en geen moment spijt van gehad.

Brenda Pierot

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Het Kleine Wonder in team Jade. Ook al ben ik onder het ziekenhuis komen te staan nog steeds kon ik ze altijd bellen. Er werken ook echt alleen maar warme mensen die echt naar je luisteren. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik iedereen Het Kleine Wonder zal aanraden.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Logo

Welkom bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder. Een praktijk met 2 kleine teams die gaat voor persoonlijke aandacht en complete zorg. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kunt voor alle controles, (pret) echo’s, bloed- en urineonderzoek. Wel zo handig alles onder 1 dak! Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis of echocentrum.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Pinterest

Bereikbaarheid

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg ’t Kleine wonder? Dat kan via het telefoonnummer: 0320-745111

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.