Home 9 Verloskundigenpraktijk 9 Kraambed 9 Anticonceptie
't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Kraambed - Anti Conceptie

Anticonceptie

Anticonceptiezorg is ook een onderdeel wat wij als praktijk aanbieden. Vanaf mei 2021 kun je bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder een afspraak plannen om de verschillende anticonceptiemiddelen te bespreken, voor te laten schrijven en zelfs een spiraaltje of anticonceptiestaafje te laten plaatsen. Door de meeste zorgverzekeringen wordt het plaatsen van een spiraaltje bij de verloskundige vergoed, behalve door VGZ. Bij hen valt het plaatsen onder je eigen risico. Het plaatsen bij de huisarts is dan wel vergoed.

Ongeveer 3 weken na de bevalling ben je als vrouw weer vruchtbaar en daarom is het belangrijk om op tijd weer aan anticonceptie te denken als je niet direct een nieuwe kinderwens hebt. Toch zit je na de bevalling in een drukke periode met een pasgeboren baby en voel je jezelf misschien nog niet topfit en goed hersteld van de bevalling.
Daarom denken wij graag met je mee om voor jou de juiste anticonceptiemethode te vinden.

Vragen als “wat verwacht je van het anticonceptiemiddel”, “op welk termijn hebben jullie nog een kinderwens”, “wil je de menstruatie behouden”, “wat zijn jouw ervaringen met eerdere anticonceptiemiddelen" en “hoe secuur ben je met het innemen van pillen” komen aan bod bij het verkennende gesprek.

Wat verder nog heel belangrijk is, is de vraag of je nog borstvoeding geeft. Bepaalde anticonceptiemiddelen kunnen namelijk de melkproductie verminderen en dat wil je misschien voorkomen, nadat je hard gewerkt hebt om de melkproductie op gang te brengen. In de onderstaande tabel staan de mogelijke anticonceptiemethoden met hun
eigenschappen.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Anticonceptiemethodes

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Steph Abbott-van Groningen

Thank you so much for your help and support through my second pregnancy (and my first in the Netherlands where the system is entirely different). I was made to feel welcomed and supported throughout, despite my concerns that my poor Dutch might be a problem but it wasn't the case at all. Very thankful and appreciative that everyone made such an effort to speak to me in English when discussing mine/my daughters health and wellbeing throughout. Best wishes for the future with the expansion of your practice!

Nina Ferdinandy

Ruim 9 maanden lang ben ik super goed begeleid en geholpen door Het Kleine Wonder. Ook na de bevalling werd ik goed in de gaten gehouden, zo fijn! Ik ben alle verloskundigen onwijs dankbaar voor alle support en goede zorgen.

Leonie De Boer Butzelaar

Echt stuk voor stuk topdames! Beide mijn zwangerschappen hier begeleid mogen worden en geen moment spijt van gehad.

Brenda Pierot

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Het Kleine Wonder in team Jade. Ook al ben ik onder het ziekenhuis komen te staan nog steeds kon ik ze altijd bellen. Er werken ook echt alleen maar warme mensen die echt naar je luisteren. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik iedereen Het Kleine Wonder zal aanraden.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Logo

Welkom bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder. Een praktijk met 2 kleine teams die gaat voor persoonlijke aandacht en complete zorg. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kunt voor alle controles, (pret) echo’s, bloed- en urineonderzoek. Wel zo handig alles onder 1 dak! Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis of echocentrum.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Pinterest

Bereikbaarheid

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg ’t Kleine wonder? Dat kan via het telefoonnummer: 0320-745111

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.