Kinderwens

Ben je nog niet zwanger, maar wil je dit wel graag worden? Dan kun je bij ons terecht op het kinderwensspreekuur. Het spreekuur heeft als doel jou en je partner zo goed mogelijk aan de zwangerschap te laten beginnen.
Al voor de zwangerschap kun je veel doen om ervoor te zorgen dat jullie toekomstige kind een zo gezond mogelijke start krijgt. De gezondheid van een kind begint namelijk al voor de bevruchting.

Onderwerpen die aan bod komen zijn het slikken van foliumzuur, gevarieerd en gezond eten, medicijngebruik, erfelijke aandoeningen in de familie, werkomstandigheden, vruchtbaarheid en de werking van je menstruatiecyclus. Gekeken wordt of er risicofactoren zijn die het zwanger worden of het verloop van een zwangerschap kunnen beïnvloeden.  Hierover kunnen wij een persoonlijk advies geven maar soms kan het nodig zijn om je hiervoor door te verwijzen naar de huisarts, diëtiste, gynaecoloog of een andere specialist. Op deze manier proberen we samen de start van de zwangerschap zo goed en gezond mogelijk te laten zijn.
Daarnaast komt ook de mogelijkheid van prenatale screening aan bod (NIPT, combinatietest en screeningsecho bij 20 weken).

't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Kinderwens

Aanmelden kinderwensspreekuur


Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in het kinderwensspreekuur, meld je dan hiernaast aan.

Het kinderwensspreekuur kan zowel overdag als ’s avonds worden ingepland. Het zou fijn zijn als ook je partner meekomt naar het spreekuur. Het consult duurt ongeveer 45 minuten.

Om een zo persoonlijk mogelijk advies voor de zwangerschap te kunnen geven willen wij je vragen voordat je naar het kinderwensspreekuur komt, de zwangerwijzer in te vullen en deze naar ons op te sturen. Dit kan per email of per post. Je kunt de site strakszwangerworden.nl raadplegen voor tips over gezond zwanger worden.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in het kinderwensspreekuur, meld je dan hieronder aan.

Het kinderwensspreekuur kan zowel overdag als ’s avonds worden ingepland. Het zou fijn zijn als ook je partner meekomt naar het spreekuur. Het consult duurt ongeveer 45 minuten.

Om een zo persoonlijk mogelijk advies voor de zwangerschap te kunnen geven willen wij je vragen voordat je naar het kinderwensspreekuur komt, de zwangerwijzer in te vullen en deze naar ons op te sturen. Dit kan per email of per post. Je kunt de site strakszwangerworden.nl raadplegen voor tips over gezond zwanger worden.

Aanmelden kinderwens spreekuur


Foliumzuur en vitamine D

Voor elke vrouw die zwanger wil worden adviseren wij om dagelijks 400 tot 500 microgram foliumzuur en extra vit D te slikken. Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Het draagt eveneens bij aan de vorming van het zenuwstelsel, dat vanaf de eerste dag na de bevruchting wordt aangelegd. Ook verkleint foliumzuur de kans op geboorteafwijkingen als het neurale-buisdefect (NBD) of open ruggetje, een hazenlip en open gehemelte. Start met het slikken van foliumzuur vanaf het moment dat jij en je partner graag zwanger willen worden.  Neem elke dag 1 tablet foliumzuur. Deze zijn verkrijgbaar zonder recept bij de drogist of apotheek. Ook als het lang duurt voordat je zwanger wordt, is het goed om foliumzuur door te blijven slikken. Na de tiende week van de zwangerschap is extra foliumzuur niet meer nodig.

Vruchtbare periode

Als je een jaar lang regelmatig vrijt zonder voorbehoedmiddel, dan is de kans groot dat je spontaan zwanger wordt (80%). Soms duurt het langer dan verwacht voordat je zwanger wordt. Als je regelmatig menstrueert (elke 28 dagen), is er bijna zeker elke maand een eisprong. De eisprong is ongeveer 14 dagen vóór het begin van de menstruatie. Als je onregelmatig menstrueert, dan is het lastig te schatten wanneer de volgende eisprong komt. Als je niet zo vaak menstrueert (meer dan 35 dagen tussen de menstruaties) of als de menstruaties wegblijven dan is het onzeker of er wel een eisprong is.

Vrijen in de vruchtbare periode

Om zwanger te worden is het meestal genoeg als je om de twee of drie dagen vrijt. Vaker mag, maar is niet nodig om zwanger te worden. De zaadcellen blijven een paar dagen leven in de baarmoeder. Weet je wanneer er een eisprong is? Dan moet je voor die tijd vrijen. De meeste zwangerschappen ontstaan na het vrijen in de zes dagen vóór de eisprong. Tip: Schrijf telkens als de menstruatie begint, de datum in je agenda.

Folders

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Folder Kinderwens

Kinderwens

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Wat een topteam zijn jullie! Ondanks corona toch meer dan genoeg controle momenten gehad en voelde mij ook echt gehoord! dank jullie wel voor alles nog 😊

Pamela is een geweldige verloskundige met veel ervaring. Niet alleen heeft ze mij goed begeleid en geholpen nadat mijn eerste bevalling een horrorbevaling was, ook heeft ze gedurende de zwangerschap goed naar mijn wensen geluisterd en duidelijk aangegeven wat wel en niet mogelijk was, ook tijdens de bevalling. Een vrouw naar mijn hart. Veel succes met je praktijk vrouw😘

Een super fijne praktijk. We raden iedereen aan om naar het kleine wonder te gaan wanneer ze zwanger zijn. Iedereen is erg lief en zorgzaam en hebben een luisterend oor. Bedankt voor alle goede zorgen. Liefs Dave en Lian

Super vriendelijke en erg betrokken. Je kan ze altijd bellen. De controles waren altijd goed, maar ook erg gezellig. Ga zo door toppers.👍 Dus ben je opzoek naar een leuke gezellig en deskundig Verloskundige Praktijk dan moet je zeker hier zijn.💗

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Logo

Welkom bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder. Een praktijk met 2 kleine teams die gaat voor persoonlijke aandacht en complete zorg. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kunt voor alle controles, (pret) echo’s, bloed- en urineonderzoek. Wel zo handig alles onder 1 dak! Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis of echocentrum.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Pinterest

Bereikbaarheid

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg ’t Kleine wonder? Dat kan via het telefoonnummer: 0320-745111

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.