't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Controles

Medische echo’s

In onze praktijk bieden we verschillende medische echo’s aan tijdens de zwangerschap. Dit zijn echo’s die ons aanvullende gegevens over jouw zwangerschap geven en die wij daarom belangrijk vinden. Het laten maken van deze echo’s is niet verplicht. Tevens geven we, indien gewenst, informatie over de verschillende onderzoeken die je in de zwangerschap kunt laten doen.

Termijnecho

De eerste medische echo vindt plaats tussen de 10-12 weken zwangerschap. Aan de hand van deze echo wordt de uitgerekende datum bepaald.

Indien gewenst kan vanaf 7 weken een vitaliteitsecho gedaan worden. Tijdens deze echo wordt gekeken of de zwangerschap intact is en wordt de zwangerschapsduur bepaald/bevestigd.

Bij echo’s voor 10 weken kan het zijn dat er een inwendige echo wordt gemaakt, omdat de baarmoeder bij deze termijn nog te klein is om via de buikwand in beeld te krijgen. Een inwendige echo geeft de meest scherpe beelden en foto’s bij een jonge zwangerschap. Ook in een latere periode kan er toch besloten worden om over te gaan op een inwendige echo indien de uitwendige echo geen goede beeldkwaliteit geeft.

Groeiecho

Soms is het nodig om tijdens de zwangerschap extra echo’s te laten maken om de groei van je kind te beoordelen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je eerste kind veel groter of kleiner is geweest dan gemiddeld. Ook bij twijfel over de groei van je kind zal dit geadviseerd worden. Deze zogenaamde groeiecho’s vinden plaats bij ca. 30 en 34 weken zwangerschap.

Liggingsecho

Bij een zwangerschapstermijn van rond de 35-36 weken kan er bij twijfel van de ligging, een liggingsecho gedaan worden. Via een uitwendige echo wordt bekeken waar het hoofd van je kind ligt. Uiteraard is het geen garantie dat je kind in deze ligging blijft liggen, maar de kans dat je kind zich nog zal draaien is klein. Indien het kind in een stuitligging ligt zal je op tijd doorverwezen worden naar de gynaecoloog. Het is dan, mocht je dit wensen en de omstandigheden hiervoor zijn gunstig, nog mogelijk om het kind te draaien. Dit noem je uitwendige versie.
Er wordt tijdens deze echo niet naar andere structuren of beelden gekeken.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Medische Echos

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Steph Abbott-van Groningen

Thank you so much for your help and support through my second pregnancy (and my first in the Netherlands where the system is entirely different). I was made to feel welcomed and supported throughout, despite my concerns that my poor Dutch might be a problem but it wasn't the case at all. Very thankful and appreciative that everyone made such an effort to speak to me in English when discussing mine/my daughters health and wellbeing throughout. Best wishes for the future with the expansion of your practice!

Nina Ferdinandy

Ruim 9 maanden lang ben ik super goed begeleid en geholpen door Het Kleine Wonder. Ook na de bevalling werd ik goed in de gaten gehouden, zo fijn! Ik ben alle verloskundigen onwijs dankbaar voor alle support en goede zorgen.

Leonie De Boer Butzelaar

Echt stuk voor stuk topdames! Beide mijn zwangerschappen hier begeleid mogen worden en geen moment spijt van gehad.

Brenda Pierot

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Het Kleine Wonder in team Jade. Ook al ben ik onder het ziekenhuis komen te staan nog steeds kon ik ze altijd bellen. Er werken ook echt alleen maar warme mensen die echt naar je luisteren. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik iedereen Het Kleine Wonder zal aanraden.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Logo

Welkom bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder. Een praktijk die gaat voor persoonlijke aandacht en complete zorg. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kunt voor alle controles, (pret) echo’s, bloed- en urineonderzoek. Wel zo handig alles onder 1 dak! Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis of echocentrum.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Pinterest

Bereikbaarheid

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg ’t Kleine wonder? Dat kan via het telefoonnummer: 0320-745111

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.