Home 9 Verloskundigenpraktijk 9 Bevallen 9 Voorbereiding
't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Wat te regelen

Voorbereiding

Tijdens je zwangerschap zijn een meerdere manieren om je voor te bereiden op de bevalling:

 • Het doen van een zwangerschapscursus
 • Het lezen van de KNOV-folders die je mee krijgt op het spreekuur
 • Het bijwonen van onze voorlichtingsavond
 • Het schrijven van bevallingswensen
 • Daarnaast hebben we rond 33-35 weken zwangerschap een gesprek over de bevalling op het spreekuur. Tijdens dit gesprek wordt besproken wanneer je moet bellen als de bevalling is begonnen en bespreken we eventuele wensen van jou en je partner. Wanneer je een document met je bevallingswensen hebt gemaakt, wordt deze ook besproken.

Benodigdheden

Of je nu thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen, de meeste voorzorgsmaatregelen zijn hetzelfde.

Let op:

 • Zorg altijd dat er vanaf 37 weken zwangerschap een zeiltje op het matras ligt voor als je vliezen breken. Je kunt eventueel ook een waterdichte molton kopen voor op je matras.
 • Klossen, minimale bedhoogte 70 cm (online te bestellen via Medipoint)
 • Kraampakket; vraag bij je verzekering na of je deze vergoed krijgt, indien dit niet het geval is kun je deze kopen bij de thuiszorgwinkel of drogist.
 • Zorg, ook wanneer je thuis wilt bevallen, dat er een tas klaar staat om naar het ziekenhuis mee te nemen met daarin kleding voor jezelf en het kind, toiletspullen en een opgeladen fototoestel/videocamera.
 • Als er kinderen thuis zijn denk dan aan het regelen van opvang, voor het geval je tijdens de bevalling naar het ziekenhuis moet.
 • Zorg dat je een maxicosi hebt. Als je na de bevalling de auto in moet, moet je jullie kindje veilig kunnen vervoeren. Tip: test van tevoren hoe je de maxicosi in de auto bevestigd.
 • Zorg dat wij het juiste woonadres en telefoonnummer hebben. Is jullie huis moeilijk te vinden? Geef dan op voorhand een routebeschrijving.

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Steph Abbott-van Groningen

Thank you so much for your help and support through my second pregnancy (and my first in the Netherlands where the system is entirely different). I was made to feel welcomed and supported throughout, despite my concerns that my poor Dutch might be a problem but it wasn't the case at all. Very thankful and appreciative that everyone made such an effort to speak to me in English when discussing mine/my daughters health and wellbeing throughout. Best wishes for the future with the expansion of your practice!

Nina Ferdinandy

Ruim 9 maanden lang ben ik super goed begeleid en geholpen door Het Kleine Wonder. Ook na de bevalling werd ik goed in de gaten gehouden, zo fijn! Ik ben alle verloskundigen onwijs dankbaar voor alle support en goede zorgen.

Leonie De Boer Butzelaar

Echt stuk voor stuk topdames! Beide mijn zwangerschappen hier begeleid mogen worden en geen moment spijt van gehad.

Brenda Pierot

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Het Kleine Wonder in team Jade. Ook al ben ik onder het ziekenhuis komen te staan nog steeds kon ik ze altijd bellen. Er werken ook echt alleen maar warme mensen die echt naar je luisteren. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik iedereen Het Kleine Wonder zal aanraden.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Logo

Welkom bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder. Een praktijk die gaat voor persoonlijke aandacht en complete zorg. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kunt voor alle controles, (pret) echo’s, bloed- en urineonderzoek. Wel zo handig alles onder 1 dak! Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis of echocentrum.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Pinterest

Bereikbaarheid

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg ’t Kleine wonder? Dat kan via het telefoonnummer: 0320-745111

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.