Home 9 Verloskundigenpraktijk 9 Bevallen 9 Voorbereiding
't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Wat te regelen

Voorbereiding

Tijdens je zwangerschap zijn een meerdere manieren om je voor te bereiden op de bevalling:

 • Het doen van een zwangerschapscursus
 • Het lezen van de KNOV-folders die je mee krijgt op het spreekuur
 • Het bijwonen van onze voorlichtingsavond
 • Het schrijven van bevallingswensen
 • Daarnaast hebben we rond 33-35 weken zwangerschap een gesprek over de bevalling op het spreekuur. Tijdens dit gesprek wordt besproken wanneer je moet bellen als de bevalling is begonnen en bespreken we eventuele wensen van jou en je partner. Wanneer je een document met je bevallingswensen hebt gemaakt, wordt deze ook besproken.

Benodigdheden

Of je nu thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen, de meeste voorzorgsmaatregelen zijn hetzelfde.

Let op:

 • Zorg altijd dat er vanaf 37 weken zwangerschap een zeiltje op het matras ligt voor als je vliezen breken. Je kunt eventueel ook een waterdichte molton kopen voor op je matras.
 • Klossen, minimale bedhoogte 70 cm (op te halen bij medipoint bij ons in het pand)
 • Kraampakket; vraag bij je verzekering na of je deze vergoed krijgt, indien dit niet het geval is kun je deze kopen bij de thuiszorgwinkel of drogist.
 • Zorg, ook wanneer je thuis wilt bevallen, dat er een tas klaar staat om naar het ziekenhuis mee te nemen met daarin kleding voor jezelf en het kind, toiletspullen en een opgeladen fototoestel/videocamera.
 • Als er kinderen thuis zijn denk dan aan het regelen van opvang, voor het geval je tijdens de bevalling naar het ziekenhuis moet.
 • Zorg dat je een maxicosi hebt. Als je na de bevalling de auto in moet, moet je jullie kindje veilig kunnen vervoeren. Tip: test van tevoren hoe je de maxicosi in de auto bevestigd.
 • Zorg dat wij het juiste woonadres en telefoonnummer hebben. Is jullie huis moeilijk te vinden? Geef dan op voorhand een routebeschrijving.

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Wat een topteam zijn jullie! Ondanks corona toch meer dan genoeg controle momenten gehad en voelde mij ook echt gehoord! dank jullie wel voor alles nog 😊

Pamela is een geweldige verloskundige met veel ervaring. Niet alleen heeft ze mij goed begeleid en geholpen nadat mijn eerste bevalling een horrorbevaling was, ook heeft ze gedurende de zwangerschap goed naar mijn wensen geluisterd en duidelijk aangegeven wat wel en niet mogelijk was, ook tijdens de bevalling. Een vrouw naar mijn hart. Veel succes met je praktijk vrouw😘

Een super fijne praktijk. We raden iedereen aan om naar het kleine wonder te gaan wanneer ze zwanger zijn. Iedereen is erg lief en zorgzaam en hebben een luisterend oor. Bedankt voor alle goede zorgen. Liefs Dave en Lian

Super vriendelijke en erg betrokken. Je kan ze altijd bellen. De controles waren altijd goed, maar ook erg gezellig. Ga zo door toppers.👍 Dus ben je opzoek naar een leuke gezellig en deskundig Verloskundige Praktijk dan moet je zeker hier zijn.💗

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Logo

Welkom bij verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder. Een praktijk met 2 kleine teams die gaat voor persoonlijke aandacht en complete zorg. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kunt voor alle controles, (pret) echo’s, bloed- en urineonderzoek. Wel zo handig alles onder 1 dak! Je hoeft dus niet naar een ziekenhuis of echocentrum.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Pinterest

Bereikbaarheid

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg ’t Kleine wonder? Dat kan via het telefoonnummer: 0320-745111

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.