Home 9 Kraamzorg 9 Praktische informatie
't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Na de kraamweek

Praktische informatie

Kosten voor kraamzorg en verzekering

’t Kleine wonder is een dochterbedrijf van kraamzorg een mooi begin. Belangrijk is om het moederbedrijf “kraamzorg een mooi begin” door te geven als kraamzorgorganisatie bij je verzekering.

Wij hebben, direct of indirect, met alle zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten voor het leveren van kraamzorg. Alle geïndiceerde uren worden door je zorgverzekeraar vergoed, behalve de wettelijke eigen bijdrage. Ben je aanvullend of extra aanvullend verzekerd voor de zwangerschap, kijk dan in je polisvoorwaarden of je ook deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt. Heb je vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Aantal uren kraamzorg

De kraamverzorgende en je verloskundige beoordelen, uiteraard samen met jou, het aantal uren kraamzorg dat nodig is. De vaststelling van het aantal kraamzorguren gebeurt aan de hand van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP). Het LIP voorziet in zorg op maat. Deze beoordeling is tijdens drie momenten:

  • tijdens de intake;
  • kort na de bevalling door de kraamverzorgende in overleg met de verloskundige;
  • op de derde of vierde dag van de kraamtijd door de kraamverzorgende in overleg met jou en met de verloskundige.

Hoe lang je kraamverzorgster blijft, is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Wanneer je borstvoeding geeft, dan krijg je standaard 49 uren kraamzorg vergoed. Deze uren zijn verdeeld over acht dagen. Geef je kunstvoeding, dan zijn dit 45 uren. Als je de negende en tiende dag van je kraamtijd nog zorg nodig hebt, dan stelt de verloskundige hiervoor de indicatie. Een voorbeeld van een situatie waar wellicht meer zorg nodig is, is kraamzorg na een keizersnede. Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars zodat de kraamzorg altijd vergoed wordt door de zorgverzekering.

Aangifte

Na de geboorte is het van belang om je kind aan te geven bij de gemeente. De aangifte doe je in de gemeente waar je kind geboren is. Het is noodzakelijk dat dit binnen 3 werkdagen gebeurt. Als je kind op een donderdag, vrijdag, zaterdag of op een feestdag geboren wordt, heb je twee werkdagen de tijd om aangifte te doen.

Als je kind in Almere of Harderwijk geboren is, is online aangifte mogelijk. Klik daarvoor op één van  deze links:

Aangifte Almere

Aangifte Harderwijk

Meenemen aangifte gemeente:

  • Legitimatiebewijs;
  • Trouwboekje {indien aanwezig};
  • Akte van naamskeuze {indien aanwezig};
  • Erkenningsakte {indien aanwezig};
  • Brief van verloskundige of gynaecoloog {indien aanwezig}.

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Steph Abbott-van Groningen

Thank you so much for your help and support through my second pregnancy (and my first in the Netherlands where the system is entirely different). I was made to feel welcomed and supported throughout, despite my concerns that my poor Dutch might be a problem but it wasn't the case at all. Very thankful and appreciative that everyone made such an effort to speak to me in English when discussing mine/my daughters health and wellbeing throughout. Best wishes for the future with the expansion of your practice!

Nina Ferdinandy

Ruim 9 maanden lang ben ik super goed begeleid en geholpen door Het Kleine Wonder. Ook na de bevalling werd ik goed in de gaten gehouden, zo fijn! Ik ben alle verloskundigen onwijs dankbaar voor alle support en goede zorgen.

Leonie De Boer Butzelaar

Echt stuk voor stuk topdames! Beide mijn zwangerschappen hier begeleid mogen worden en geen moment spijt van gehad.

Brenda Pierot

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Het Kleine Wonder in team Jade. Ook al ben ik onder het ziekenhuis komen te staan nog steeds kon ik ze altijd bellen. Er werken ook echt alleen maar warme mensen die echt naar je luisteren. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik iedereen Het Kleine Wonder zal aanraden.

't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Logo

Welkom bij kraamzorg ’t Kleine Wonder.

Vanaf het begin van de zwangerschap tot en met de kraamweek staat ‘t Kleine Wonder voor jullie klaar. Door de korte lijnen tussen de kraamverzorgenden en de verloskundigen kunnen wij zorg op maat leveren aan onze cliënten en inspelen op ieders behoeften.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   

Bereikbaarheid

Ons consulententeam is 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer:  0320-745111

Verloskundigenpraktijk

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.