Home 9 Kraamzorg 9 Na de kraamweek
't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - De kraamweek

Na de kraamweek

Herstel na de bevalling

De dag na je bevalling mag je gelijk starten met bekkenbodemspieroefeningen; heel rustig aan uiteraard!
Heel rustig aanspannen en ontspannen terwijl je blijft doorademen en breid de oefeningen in de loop van de weken steeds verder uit. Het kan zijn dat je helemaal niet voelt dat je spant, dat komt met een paar dagen rustig oefenen vanzelf terug.

Na een keizersnede hoef je geen hele work out te houden voor je bekkenbodem, maar het is wel goed om rustig je bekkenbodem te spannen en ontspannen; als je je bekkenbodemspieren spant,
stimuleer je gelijk de doorbloeding van je onderbuik waar het litteken zit.

Je buikspieren mag je nog even niet trainen, eerst moeten je rechte buikspieren weer netjes naast elkaar komen. Dit duurt 6 weken tot 6 maanden.

Emotioneel herstel

Het krijgen van een kind is een ingrijpende ervaring. Je krijgt er een grote verantwoordelijkheid bij, hebt te maken met slaaptekort en soms ook nog met het lichamelijke herstel van de bevalling. Dat dit een grote wissel op je trekt is logisch.

Meestal heb je in de kraamweek emotioneel een dipje zo rond dag 4-5 na de bevalling, dit wordt ook wel de baby blues of kraamtranen genoemd. Maak je geen zorgen, bijna elke moeder ervaart dit. Als je het idee hebt dat bij jou het verdrietige gevoel niet weg gaat of alleen maar erger wordt, aarzel dan niet om contact met ons of je huisarts op te nemen.

Ouderschap

Na de zwangerschap begint een nieuwe fase, het ouderschap! Nu je van de kraamverzorgende de beste tips hebt gekregen in de eerste week is het tijd om het zelf, samen met je eventuele partner, te gaan doen. Je leert elke dag je baby een stukje beter kennen en kan steeds makkelijker inspelen op zijn of haar behoeften.

Het consultatiebureau kan een fijne bron van informatie zijn in deze tijd. Je kunt er aankloppen voor advies in de opvoeding, de jeugdverpleegkundige denkt ook graag met je mee bij voedingsproblemen. Het consultatiebureau in Lelystad zit niet alleen in ons pand aan de Ketelmeerstraat maar ook in de Botter en in de Atolplaza. Klik hier voor de contactgegevens.

ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

Steph Abbott-van Groningen

Thank you so much for your help and support through my second pregnancy (and my first in the Netherlands where the system is entirely different). I was made to feel welcomed and supported throughout, despite my concerns that my poor Dutch might be a problem but it wasn't the case at all. Very thankful and appreciative that everyone made such an effort to speak to me in English when discussing mine/my daughters health and wellbeing throughout. Best wishes for the future with the expansion of your practice!

Nina Ferdinandy

Ruim 9 maanden lang ben ik super goed begeleid en geholpen door Het Kleine Wonder. Ook na de bevalling werd ik goed in de gaten gehouden, zo fijn! Ik ben alle verloskundigen onwijs dankbaar voor alle support en goede zorgen.

Leonie De Boer Butzelaar

Echt stuk voor stuk topdames! Beide mijn zwangerschappen hier begeleid mogen worden en geen moment spijt van gehad.

Brenda Pierot

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Het Kleine Wonder in team Jade. Ook al ben ik onder het ziekenhuis komen te staan nog steeds kon ik ze altijd bellen. Er werken ook echt alleen maar warme mensen die echt naar je luisteren. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik iedereen Het Kleine Wonder zal aanraden.

't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Logo

Welkom bij kraamzorg ’t Kleine Wonder.

Vanaf het begin van de zwangerschap tot en met de kraamweek staat ‘t Kleine Wonder voor jullie klaar. Door de korte lijnen tussen de kraamverzorgenden en de verloskundigen kunnen wij zorg op maat leveren aan onze cliënten en inspelen op ieders behoeften.

't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   

Bereikbaarheid

Ons consulententeam is 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer:  0320-745111

Verloskundigenpraktijk

Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

Telefonisch keuzemenu:
Team Jade:      druk 1
Team Robijn:   druk 2

Contact

Ketelmeerstraat 150
8226 JX Lelystad

Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.