Home 9 Kraamzorg

Kraamzorg ’t Kleine Wonder

Vanaf het begin van de zwangerschap tot en met de kraamweek staat ‘t Kleine Wonder voor jullie klaar. Door de korte lijnen tussen de kraamverzorgenden en de verloskundigen kunnen wij zorg op maat leveren aan onze cliënten en inspelen op ieders behoeften. De verloskundigen van ‘t Kleine Wonder hebben Kraamzorg ‘t Kleine Wonder opgezet. Dit zorgt voor een uitermate intensieve uitwisseling van protocollen, kennis en kunde. Dit levert een hoge kwaliteit en tevredenheid

Kraamzorg is een uniek Nederlands product, dat ouders in staat stelt op een verantwoorde wijze de zorg voor hun pasgeboren baby op te starten. Moeder en kind staan centraal bij het verlenen van zorg, maar ook de rest van het gezin krijgt de nodige aandacht. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is een kraamverzorgster niet pas de eerste week aanwezig. Kraamzorg begint al bij de geboorte. 

Wat doet mijn kraamverzorgende tijdens de bevalling? 
De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij de bevalling. Ze kan je onder andere helpen met houdingen en ademhaling: waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Zij is er gedurende acht dagen om te begeleiden en te adviseren over hoe je de baby – of baby’s  – zelfstandig kunt verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakt. Maar genieten van je kindje, lekker tot rust komen en een beetje verwend worden is volgens ons minstens zo belangrijk. Voor een goede zorg bij de bevalling en in het kraambed is een kraamverzorgster onmisbaar.

't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Team

Moeder en kind op de eerste plaats

De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de zorg voor moeder en kind. Met tips en instructies begeleidt ze jou (en je partner) bij de verzorging van jullie kindje.
De kraamverzorgende houdt daarnaast heel goed in de gaten of het goed gaat met jullie kindje. Ze zal hierbij letten op: gewicht, ademhaling, poepen en plassen, huilen, slapen en alertheid, de kleur van je baby, het navelstompje en de temperatuur. Ze houdt ook de moeder na de bevalling goed in de gaten en controleert onder meer de tempe- ratuur en de baarmoederstand, bloedverlies en eventuele hechtingen. Als de kraamverzorgende denkt dat het niet goed gaat met jou of je kindje, zal zij de verloskundige inschakelen. Verder houdt de kraamverzorgende zich bezig met licht huishoudelijke taken.

Onze kraamverzorgenden hebben niet alleen aandacht voor jou en jullie kindje, maar óók voor andere gezinsleden. Zo kun jij tijdens de kraamweek rustig herstellen en genieten van jullie nieuwste gezinslid. De kraamverzorgenden van ‘t Kleine Wonder zullen ook de grote broers en zussen laten wennen aan de nieuwe baby, en natuurlijk mogen zij helpen!

Waarom Kraamzorg ‘t Kleine Wonder?

√  Perfecte samenwerking met verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder

√  Professionele kraamverzorgende

√  Deskundige begeleiding

√  Kraamzorg op maat

√  Praktisch advies

√  Begeleiding bij borstvoeding

√  Er wordt gestreefd naar één vaste kraamverzorgster

√  Consulententeam 24 uur per dag bereikbaar

√  Avond en nacht opstartzorg

  Inschrijven

  De eerste nachten alleen thuis met je baby zijn bijzonder. Soms ook erg spannend.

  Ongerust? Wil je iets weten? Dan is het goed om te weten dat je altijd kunt bellen.

  Overdag, maar ook ‘s nachts. Ons consulententeam is 24 uur per dag bereikbaar op 0320-745111.

  Om je direct in te schrijven bij kraamzorg ’t Kleine Wonder, klik op link hieronder.

  't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Praktische informatie

  Voorbereiden op de kraamtijd

  Wanneer heb je voor het eerst contact met de kraamzorg en wat moet je allemaal regelen en in huis halen? Je leest het hier.

  't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Echo

  Praktische informatie

  Hoe zit het met de kosten voor de kraamzorg en op hoeveel uur kraamzorg heb je eigenlijk recht? Daarnaast vind je hier informatie over de geboorteaangifte.

  't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Voorbereiden

  De kraamweek

  Een intense periode waarin er een hoop gebeurt. Om goed voorbereid te zijn hebben wij alle informatie over deze eerste week op een rij gezet omtrent voeding, slapen en waar op te letten in de eerste 24 uur.

  't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - De kraamweek

  Na de kraamweek

  Je neemt afscheid van de kraamzorg en gaat het weer zelf doen. Informatie over je lichamelijke herstel, emotionele herstel en het ouderschap vind je hier.

  ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

  Steph Abbott-van Groningen

  Thank you so much for your help and support through my second pregnancy (and my first in the Netherlands where the system is entirely different). I was made to feel welcomed and supported throughout, despite my concerns that my poor Dutch might be a problem but it wasn't the case at all. Very thankful and appreciative that everyone made such an effort to speak to me in English when discussing mine/my daughters health and wellbeing throughout. Best wishes for the future with the expansion of your practice!

  Nina Ferdinandy

  Ruim 9 maanden lang ben ik super goed begeleid en geholpen door Het Kleine Wonder. Ook na de bevalling werd ik goed in de gaten gehouden, zo fijn! Ik ben alle verloskundigen onwijs dankbaar voor alle support en goede zorgen.

  Leonie De Boer Butzelaar

  Echt stuk voor stuk topdames! Beide mijn zwangerschappen hier begeleid mogen worden en geen moment spijt van gehad.

  Brenda Pierot

  Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Het Kleine Wonder in team Jade. Ook al ben ik onder het ziekenhuis komen te staan nog steeds kon ik ze altijd bellen. Er werken ook echt alleen maar warme mensen die echt naar je luisteren. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik iedereen Het Kleine Wonder zal aanraden.

  't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Logo

  Welkom bij kraamzorg ’t Kleine Wonder.

  Vanaf het begin van de zwangerschap tot en met de kraamweek staat ‘t Kleine Wonder voor jullie klaar. Door de korte lijnen tussen de kraamverzorgenden en de verloskundigen kunnen wij zorg op maat leveren aan onze cliënten en inspelen op ieders behoeften.

  't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   

  Bereikbaarheid

  Ons consulententeam is 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer:  0320-745111

  Verloskundigenpraktijk

  Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

  Telefonisch keuzemenu:
  Team Jade:      druk 1
  Team Robijn:   druk 2

  Contact

  Ketelmeerstraat 150
  8226 JX Lelystad

  Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.