Home 9 Kraamzorg

Kraamzorg ’t Kleine Wonder

Vanaf het begin van de zwangerschap tot en met de kraamweek staat ‘t Kleine Wonder voor jullie klaar. Door de korte lijnen tussen de kraamverzorgenden en de verloskundigen kunnen wij zorg op maat leveren aan onze cliënten en inspelen op ieders behoeften. De verloskundigen van ‘t Kleine Wonder hebben Kraamzorg ‘t Kleine Wonder opgezet. Dit zorgt voor een uitermate intensieve uitwisseling van protocollen, kennis en kunde. Dit levert een hoge kwaliteit en tevredenheid

Kraamzorg is een uniek Nederlands product, dat ouders in staat stelt op een verantwoorde wijze de zorg voor hun pasgeboren baby op te starten. Moeder en kind staan centraal bij het verlenen van zorg, maar ook de rest van het gezin krijgt de nodige aandacht. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is een kraamverzorgster niet pas de eerste week aanwezig. Kraamzorg begint al bij de geboorte. 

Wat doet mijn kraamverzorgende tijdens de bevalling? 
De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij de bevalling. Ze kan je onder andere helpen met houdingen en ademhaling: waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Zij is er gedurende acht dagen om te begeleiden en te adviseren over hoe je de baby – of baby’s  – zelfstandig kunt verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakt. Maar genieten van je kindje, lekker tot rust komen en een beetje verwend worden is volgens ons minstens zo belangrijk. Voor een goede zorg bij de bevalling en in het kraambed is een kraamverzorgster onmisbaar.

't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Team

Moeder en kind op de eerste plaats

De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de zorg voor moeder en kind. Met tips en instructies begeleidt ze jou (en je partner) bij de verzorging van jullie kindje.
De kraamverzorgende houdt daarnaast heel goed in de gaten of het goed gaat met jullie kindje. Ze zal hierbij letten op: gewicht, ademhaling, poepen en plassen, huilen, slapen en alertheid, de kleur van je baby, het navelstompje en de temperatuur. Ze houdt ook de moeder na de bevalling goed in de gaten en controleert onder meer de tempe- ratuur en de baarmoederstand, bloedverlies en eventuele hechtingen. Als de kraamverzorgende denkt dat het niet goed gaat met jou of je kindje, zal zij de verloskundige inschakelen. Verder houdt de kraamverzorgende zich bezig met licht huishoudelijke taken.

Onze kraamverzorgenden hebben niet alleen aandacht voor jou en jullie kindje, maar óók voor andere gezinsleden. Zo kun jij tijdens de kraamweek rustig herstellen en genieten van jullie nieuwste gezinslid. De kraamverzorgenden van ‘t Kleine Wonder zullen ook de grote broers en zussen laten wennen aan de nieuwe baby, en natuurlijk mogen zij helpen!

Waarom Kraamzorg ‘t Kleine Wonder?

√  Perfecte samenwerking met verloskundigenpraktijk ’t Kleine Wonder

√  Professionele kraamverzorgende

√  Deskundige begeleiding

√  Kraamzorg op maat

√  Praktisch advies

√  Begeleiding bij borstvoeding

√  Garantie op maximale kraamzorguren

√  Er wordt gestreefd naar één vaste kraamverzorgster

√  Consulententeam 24 uur per dag bereikbaar

√  Avond en nacht opstartzorg

  Inschrijven

  De eerste nachten alleen thuis met je baby zijn bijzonder. Soms ook erg spannend.

  Ongerust? Wil je iets weten? Dan is het goed om te weten dat je altijd kunt bellen.

  Overdag, maar ook ‘s nachts. Ons consulententeam is 24 uur per dag bereikbaar op 0320-745111.

  Om je direct in te schrijven bij kraamzorg ’t Kleine Wonder, klik op link hieronder.

  't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Praktische informatie

  Voorbereiden op de kraamtijd

  Wanneer heb je voor het eerst contact met de kraamzorg en wat moet je allemaal regelen en in huis halen? Je leest het hier.

  't Kleine Wonder - Verloskundigepraktijk Lelystad - Zwanger - Echo

  Praktische informatie

  Hoe zit het met de kosten voor de kraamzorg en op hoeveel uur kraamzorg heb je eigenlijk recht? Daarnaast vind je hier informatie over de geboorteaangifte.

  't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Voorbereiden

  De kraamweek

  Een intense periode waarin er een hoop gebeurt. Om goed voorbereid te zijn hebben wij alle informatie over deze eerste week op een rij gezet omtrent voeding, slapen en waar op te letten in de eerste 24 uur.

  't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - De kraamweek

  Na de kraamweek

  Je neemt afscheid van de kraamzorg en gaat het weer zelf doen. Informatie over je lichamelijke herstel, emotionele herstel en het ouderschap vind je hier.

  ERVARINGEN VAN ONZE CLIËNTEN

  Wat een topteam zijn jullie! Ondanks corona toch meer dan genoeg controle momenten gehad en voelde mij ook echt gehoord! dank jullie wel voor alles nog 😊

  Pamela is een geweldige verloskundige met veel ervaring. Niet alleen heeft ze mij goed begeleid en geholpen nadat mijn eerste bevalling een horrorbevaling was, ook heeft ze gedurende de zwangerschap goed naar mijn wensen geluisterd en duidelijk aangegeven wat wel en niet mogelijk was, ook tijdens de bevalling. Een vrouw naar mijn hart. Veel succes met je praktijk vrouw😘

  Een super fijne praktijk. We raden iedereen aan om naar het kleine wonder te gaan wanneer ze zwanger zijn. Iedereen is erg lief en zorgzaam en hebben een luisterend oor. Bedankt voor alle goede zorgen. Liefs Dave en Lian

  Super vriendelijke en erg betrokken. Je kan ze altijd bellen. De controles waren altijd goed, maar ook erg gezellig. Ga zo door toppers.👍 Dus ben je opzoek naar een leuke gezellig en deskundig Verloskundige Praktijk dan moet je zeker hier zijn.💗

  't Kleine Wonder - Kraamzorg Lelystad - Logo

  Welkom bij kraamzorg ’t Kleine Wonder.

  Vanaf het begin van de zwangerschap tot en met de kraamweek staat ‘t Kleine Wonder voor jullie klaar. Door de korte lijnen tussen de kraamverzorgenden en de verloskundigen kunnen wij zorg op maat leveren aan onze cliënten en inspelen op ieders behoeften.

  't Kleine Wonder - Verloskundigenpraktijk Lelystad - Social - Facebook   

  Bereikbaarheid

  Ons consulententeam is 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer:  0320-745111

  Verloskundigenpraktijk

  Voor spoed zijn wij 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer: 0320-331373.

  Telefonisch keuzemenu:
  Team Jade:      druk 1
  Team Robijn:   druk 2

  Contact

  Ketelmeerstraat 150
  8226 JX Lelystad

  Let op: zorginhoudelijke vragen worden niet per email beantwoord.